5 nadelen van een goedkope website

Je hebt van een goede kennis te horen gekregen dat een vriend van zijn achterneef websites maakt tussen de €500 en €1000 euro. Dit lijkt je een goede deal, in deze blog leg ik je uit waarom je beter kan investeren in een goede website en waarom er zoveel verschil zit is de prijzen van een website.

Jij vraagt je waarschijnlijk af wat er nou mis is met een website van €500 euro. Vaak zijn de websites rond dit bedrag templates, dit zijn standaard websites waar dan jouw logo wordt ingezet, kleuren, teksten en afbeeldingen. Maar een website is meer dan dat, als je een goede website laat maken gaat deze jaren mee omdat deze op maat wordt gemaakt voor jouw bedrijf. Het laten maken van een goedkope website heeft meerdere nadelen, ik heb de grootste op een rij gezet.

 

1. Geen uniek ontwerp op maat

De voornaamste reden waarom websites zo goedkoop worden aangeboden is omdat het templates zijn. Zoals ik hierboven al heb verteld krijg je dan geen uniek ontwerp die precies aansluit bij de visie van jouw bedrijf. Ik hoor je denken: maar dat is toch niet erg? Als bedrijf wil je herkend worden. Het is belangrijk dat al jouw uitingen online en offline in lijn worden gebracht met elkaar. Hiermee zorg je ervoor dat je herkenbaar bent voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

 

2. Slechte conversie

Als je een goede website laat maken door experts gebeurd dit altijd met een doel, zoals het binnenhalen van nieuwe klanten. Met deze gedachte in het achterhoofd wordt jouw nieuwe website op maat ontworpen om zo de conversie te verhogen. Met een goedkope website is er geen budget om hier aandacht aan te besteden. Eigenlijk kies je er dus voor een website te laten maken die zichzelf niet terugverdiend.

 

3. Lange laadtijden

Een goedkope website met standaard thema of template heeft vaak allemaal onnodige code die ervoor zorgen dat je website flink wordt vertraagd. Lange laadtijden zijn slecht voor je vindbaarheid en kost het geduld van je bezoekers.

 

4. Onveilig

Door het gebrek aan tijd wordt er waarschijnlijk weinig aandacht besteed aan het beveiligen van je website. Een veilige website is erg belangrijk je wilt niet dat je website gehackt wordt. Er is namelijk een grote kans dat je goedkope website gebruikt maakt van verouderde code, thema’s of software. Hierdoor ontstaan er na verloop van tijd lekken in het systeem waarmee hackers makkelijk binnen kunnen komen.

 

5. Geen lange levensduur

Tot slot, een goedkope website heeft vaak geen lange levensduur. Hierdoor moet je na een paar jaar alweer je website vervangen. Wanneer je investeert in website op maat wordt deze ontwikkeld met de gedachte om een aantal jaar mee te gaan. Daarnaast is het de bedoeling dat deze zichzelf terug verdiend. Als je door FRIZZER jouw nieuwe website laat maken gebeurd dit altijd op maat. We onderzoeken de markt waarin jij je bevindt en geven eerlijk advies. Een website op maat begint bij ons vanaf €1500. Afhankelijk van de hoeveelheid pagina’s en functies veranderd deze prijs.